- Närvisüsteemi tugi
- Toetab energiatootmist
- Ensüümide funktsiooni jaoks kriitiline
- GMO-vaba
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- Koššer
- Mineraalid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- Halal
- GMP kvaliteet garanteeritud
Magneesium on mineraal, mis on kriitilise tähtsusega energia tootmiseks ja ainevahetuseks, lihaste kokkutõmbumiseks, närviimpulsside edastamiseks ja luude mineraliseerumiseks. See on vajalik kofaktor hinnanguliselt 300 ensüümi jaoks. Nende ensüümide poolt katalüüsitavate reaktsioonide hulka kuuluvad rasvhapete süntees, valgu süntees ja glükoosi metabolism. Magneesiumi tase on oluline ka kaltsiumi tasakaalu reguleerimiseks tänu selle mõjule kõrvalkilpnäärmele.
See magneesiumtsitraat on täielikult reageerinud mineraallisand.
Soovituslik kasutus
Võtke 2 tabletti päevas koos toiduga.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 2 tabletti |
Portsjoneid pakendis: 50 |
|
Kogus portsjoni kohta |
Päevase väärtuse % |
Magneesium (elementaarne) (alates 2660 mg magneesiumtsitraadist) |
400 mg |
95% |
Muud koostisosad
Hüdroksüpropüültselluloos, mikrokristalne tselluloos, taimne kate, steariinhape (taimne allikas), kroskarmelloosnaatrium ja magneesiumstearaat (taimne allikas).
Ei ole valmistatud nisust, gluteenist, sojast, piimast, munast, kalast, koorikloomadest, pähklitest ega seesamist. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Hoiatused
Ainult täiskasvanutele. Konsulteerige arstiga, kui olete rase/imetate last rinnaga, võtate ravimeid või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Sellel tootel võib esineda loomulikku värvimuutust.
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Magneesium reguleerib paljusid biokeemilisi ja füsioloogilisi protsesse. Seda mineraalainet vajavad oma tegevuseks üle 300 ensüümi. Umbes 60% organismis olevast magneesiumist paikneb luudes, mis moodustab teatud puhvri magneesiumitaseme hoidmiseks.
Magneesiumi on vaja:
- süsivesikute, rasvade ja aminohapete normaalseks ainevahetuseks
- organismis soolade koostises luukoe tekkes, kaltsiumi rolli soodustamiseks inimorganismis (nt luukoe areng, uuenemine),
- südamelihaste tööks ja vereringe reguleerimiseks,
- normaalseks närvitalitluseks,
Normaalsel toitumisel on magneesiumipuudus harv. Tavaliselt võib see kaasneda mõne haiguse või ravimi kasutamisel. Tõsise magneesiumipuuduse füsioloogilised ilmingud on hüpokaleemia, hüperkaltseemia, neuromuskulaarne erutuvus ja südametöö häired. Magneesiumi puudujääk võib tekkida, kui tarbida liiga palju töödeldud toiduaineid. Samuti võivad osades toitudes leiduvad oksaal- ja fütiinhape siduda magneesiumi organismile mitteomastuvateks sooladeks.
Magneesiumi puudujääk võib tekkida:
- kroonilistel alkohoolikutel
- diabeetikutel,
- maksa tsirroosi, ateroskleroosi, neeruhaiguste ja kroonilise kõhulahtisusega inimestel,
- pikaajalisel oksendamisel või suhkrurikaste toitude kestval liigtarbimisel.
Parimateks magneesiumi allikateks on pähklid, seemned, kama, leib, spinat, kaunviljad, tatar, täisteratooted, sea-, veise- ja kanaliha, banaan, brokoli.