- Toetab luude tervist
- Kardiovaskulaarne tugi
- MenaQ7® - K2-vitamiin MK-7 kujul
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- GMO-vaba
- Koššer
- Vitamiinid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- GMP kvaliteet garanteeritud
K-vitamiin on tuntud oma rolli poolest mitmete vere hüübimisfaktorite sünteesis ning on oluline ka tugevate ja tervete luude moodustumisel. MenaQ7® MK-7 on ainulaadne sojavaba, biosaadav K-2-vitamiini vorm, millel on arteriaalse tervise seisukohalt oluline roll tänu oma võimele toetada kaltsiumi õiget ainevahetust veresoontes ja arterites.
Soovituslik kasutus
Võtke 1 kapsel päevas koos toiduga.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 1 köögiviljakapsel |
|
Kogus portsjoni kohta |
Päevase väärtuse % |
K2-vitamiin (menakinoon-7) (MK-7) (MenaQ7) |
100 mikrogrammi |
83% |
Muud koostisosad
Riisijahu, hüpromelloos (tsellulooskapsel), askorbüülpalmitaat ja ränidioksiid.
Ei ole valmistatud nisust, gluteenist, sojast, piimast, munast, kalast, koorikloomadest ega pähklitest. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Hoiatused
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Ettevaatust: Ainult täiskasvanutele. Konsulteerige arstiga, kui olete rase/imetate last rinnaga, võtate ravimeid (eriti antikoagulante, nagu varfariin, Coumadin®, hepariin) või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Sellel tootel võib esineda loomulikku värvimuutust.
K-vitamiini leidub looduslikult kahes vormis. Seda sünteesivad taimed ja bakterid. Peamised K-vitamiini allikad on rohelised lehtköögiviljad, taimeõlid ja taimeõlipõhised leivamäärded. Samuti leidub neid maksas, lihas, munakollases ja piimatoodetes.
K-vitamiini on vaja vere hüübimiseks.
Rasvade vaegimendumine vähendab K-vitamiini imendumist märkimisväärselt ja teiste rasvlahustuvate vitamiinidega võrreldes on organismi üldvaru väike. Kui toiduga saadakse liiga vähe K-vitamiini, siis saavad selle varud maksas otsa. Sellisel juhul oleks vaja K-vitamiini toidulisandina juurde tarbida.
Tervel inimesel sünteesib K-vitamiini ka organismi seedekulgla mikrofloora, kuid see ei ole normaalse K-vitamiini taseme säilitamiseks siiski piisav.
Aspiriini ja antibiootikumide manustamine ning maksakahjustused vähendavad K-vitamiini sünteesi.
K-vitamiini puudusel võivad vastsündinutel ja neil, kes tarvitavad verd vedeldavaid ravimeid, esineda vere hüübivushäired ning neil võivad kergesti tekkida sinikad ja verejooksud, nt ninaverejooks ja veritsevad igemed.
K-vitamiini puhul soovituslikud kogused puuduvad, kuid hinnanguline päevane vajadus on orienteeruvalt 75µg. Parimateks K-vitamiini allikateks on rohelised taimeosad ja õlid. Rohkesti sisaldavad K-vitamiini näiteks petersell jt maitseköögiviljad, hapukapsas, nõges, rooskapsas, spinat, nisuidud, lillkapsas, sojajahu, spargelkapsas, rapsiõli, kibuvitsamarjad, kapsas, nisukliid, kartul, kaer, mais, herned, oad.
Loodusliku K-vitamiini kõrge tarbimisega seotud toksilisuse kohta ei ole tõendeid.