- Olulised toitumisharjumused
- 3000 mikrogrammi (10 000 RÜ)
- Toetab silmade tervist ja immuunsüsteemi tervist
- GMO-vaba
- Toidulisand
- Koššer - sisaldab želatiini
- Vitamiinid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- GMP kvaliteet garanteeritud
A-vitamiin on oluline keha sise- ja välispinda katvate kudede, sealhulgas silmade, naha, hingamisteede, seedetrakti ja kuseteede säilitamiseks.
Soovituslik kasutus
Võtke 1 pehme kapsel päevas koos toiduga.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 1 pehme kapsel |
|
Kogus portsjoni kohta |
%Päevane väärtus |
A-vitamiin (retinüülpalmitaadist ja kalamaksaõlist) |
3000 mikrogrammi |
333% |
Muud koostisosad
Pehme geelkapsel (veiseželatiin (BSE-vaba), glütseriin, vesi) ja orgaaniline ekstra neitsioliiviõli.
Sisaldab kala (tursk, süsikas, kilttursk, pollak).
Ei ole valmistatud pärmi, nisu, gluteeni, soja, maisi, piima, muna ega koorikloomade koostisosadega. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Hoiatused
Sellel tootel võib esineda loomulikku värvimuutust.
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Ainult täiskasvanutele. Ärge ületage soovitatavat annust. Ärge kasutage, kui olete rase, arvate end rasedaks jäävat või toidate last rinnaga. Konsulteerige arstiga, kui võtate ravimeid või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
California osariigi ettepaneku 65 hoiatus. Selle toote tarbimine võib teid kokku viia kemikaalidega, sh retinooliga, mis California osariigi teadaolevalt põhjustab sünnidefekte või muud reproduktiivkahju.
A-vitamiini saadakse loomsetest allikatest retinoolina, kuid organism suudab ka taimse päritoluga toiduainetest pärit β-karoteeni A-vitamiiniks muuta. Seetõttu väljendatakse selle vitamiini soovituslikku annust RE-na (retinooli ekvivalent).
A-vitamiini on vaja:
nägemisprotsesside jaoks,
paljude keharakkude kasvuks ja arenguks,
limaskestade normaalseks arenguks (seega oluliseks kaitseks infektsioonide eest),
antioksüdantseks regulatsiooniks,
keha viljakuse tagamiseks.
Toiduga ei ole võimalik saada mürgiseid koguseid A-vitamiini (välja arvatud väga suurtes kogustes toorest hülgemaksa söömisel). A-vitamiin muutub aga toksiliseks toidulisandite ületarbimisel, mis võib põhjustada loote väärarenguid, luutiheduse vähenemist ja olla maksatoksiline. Kui inimese toitumine sisaldab suures koguses retinooliga rikastatud toite, võib päevane tarbimine ulatuda ohutu ülempiirini 3 mg/päevas. Suitsetajatel võib karotenoidide liigne tarbimine toidulisandina suurendada vähiriski.
Parimad A-vitamiini allikad on maks, piimatooted (juust, või), munad. Karotenoide leidub kõige sagedamini kollases ja oranžis puuviljas, aga ka mõnedes rohelistes puu- ja köögiviljades ning marjades (kibuvitsad, porgandid, lehtkapsas, spinat, kõrvits, brokkoli, salat, paprika, apelsinid, papaia, hurmaa) ja bataadis.