Doctor's Best seedeensüümid on täisspektriga ja tugevatoimeline seedeensüümide segu, mis on loodud keha enda seedimisvõime täiendamiseks ja toetamiseks. Iga kapsel varustab keha ensüümidega, mis on loodud optimaalselt abistama keedetud ja toores toidus sisalduvate rasvade, valkude ja süsivesikute seedimist.* Valem toetab alfa-galaktosidaasi ja beeta-glükanaasi köögiviljade, ubade ja teravilja lagundamiseks ning ensüüme nagu glükoamülaas ja invertaas süsivesikute seedimise abistamiseks.* Lisaks sisaldab see täisväärtuslik valem kasulikke baktereid, mis ainulaadselt edendavad optimaalset soolestiku tervist.
- Doctor's Best seedeensüümid on ainulaadse koostisega täisspektriga ja tugevatoimeline seedeensüümide segu, mis on loodud keha enda seedimisvõime täiendamiseks ja toetamiseks.
- Aitab toetada tervet seedimist*
- Lisaks sisaldab see täisväärtuslik koostis sõbralikke baktereid, mis ainulaadselt soodustavad optimaalset soolestiku tervist.*
- GMO-vaba / gluteenivaba / taimetoitlane
Mis on seedeensüümid?
Teeme asja selgeks. Seedeensüümid ei ole lihtsalt toidulisandite klass, vaid eelkõige looduslikud ensüümid, mis avaldavad oma mõju seedetraktile. Tegelikult toodetakse ja eritatakse neid kõhunäärmes, sapipõies ja maksas ning need on hädavajalikud meie toidu keemiliseks lagundamiseks.
Võib-olla lugesite just eelnevat ja küsite nüüd: „Mis on ensüümid?“. Need on kehas leiduvad valgud, mis kiirendavad sadu keemilisi reaktsioone, eriti neid, mis on seotud toidust saadava energia omastamise ja kasutatavaks energiaks muutmisega.
Seedeensüümide kolm peamist klassi on:
- Amülaas: lagundab süsivesikuid lihtsuhkruteks (monosahhariidid, disahhariidid)
- Proteaas: lagundab valke aminohapeteks (peamiselt trüpsiiniks ja kümotrüpsiiniks)
- Lipaas: Lagundab rasvad (lipiidid) rasvhapeteks
Kas Doctor's Best ensüümid on veganid?
Jah, need on 100% taimsed ja ei ole sünteetilised.
Kust on intervaas tuletatud?
Doctor's Besti seedeensüümides kasutatav invertaas on saadud ensüümist Saccharomyces (pärmseene liik).
Aktiivsed ensüümid
Alfa-galaktosidaas
See ensüüm lagundab süsivesikuid, näiteks rafinoosi ja stahhüoosi. Need oligosahhariidid on levinud toores köögiviljas, ubades ja kaunviljades. Amülaas – see ensüüm lagundab süsivesikuid, näiteks tärklist ja glükogeeni. Glükogeen on glükoosi polüsahhariid, mida säilitatakse reservkütusena lihastes ja maksas.
Beeta-glükanaas
See oluline ensüüm lagundab täisteratoodetes, näiteks odras, kaeras ja nisus, leiduvate glükoosiühendite beetavormi. Tsellulaas – see ensüüm aitab puu- ja köögiviljades toitaineid vabastada taimsete kiudude või tselluloosi lagundamise kaudu.
Glükoamülaas
See ensüüm täiendab hemitsellulaasi toimet ja lagundab taimses toidus polüsahhariide. See lagundab tärklise glükoosiks. Hemitsellulaas – see ensüüm lagundab hemitselluloosi, mis on polüsahhariidideks nimetatav süsivesikute seeria ja mida leidub taimses toidus. Invertaas
See ensüüm lagundab süsivesikuid ja aitab eriti kaasa sahharoosi, tuntud ka kui lauasuhkru, seedimisele.
Laktaas
See ensüüm lagundab piimas ja teistes piimatoodetes sisalduva laktoosi (piimasuhkru) galaktoosiks ja glükoosiks.
Fütaas
Ensüüm fütaas lagundab taimseid süsivesikuid. See lagundab peamiselt pähklites, teraviljades, seemnetes ja rohelistes lehtköögiviljades leiduvat fütiinhapet, nii et taimses toidus olevad mineraalid vabanevad ja imenduvad paremini.
Ksülanaas
See ensüüm on ensüümi hemitsellulaasi alatüüp ja lagundab toidus lahustuvat kiudaineid.