- Immuunsüsteemi tugi
- Antioksüdantide ja kollageeni tugi
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- Koššer
- Halal
- Vitamiinid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- GMP kvaliteet garanteeritud
C-vitamiin on vees lahustuv toitaine, mis on tuntud oma olulise rolli poolest immuunsüsteemi toimimises. See on ka võimas antioksüdant, mis aitab säilitada terveid kudesid, neutraliseerides normaalse ainevahetuse ja tüüpiliste keskkonnamõjude käigus tekkivaid vabu radikaale.
Soovituslik kasutus
Närida 1 tabletti 1 kuni 2 korda päevas.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 1 närimistablett |
|
Kogus portsjoni kohta |
Päevase väärtuse % |
Kalorid |
5 |
|
Süsivesikute koguarv |
1 g |
<1%** |
Suhkrud |
1 g |
† |
Sisaldab 1 g lisatud suhkrut |
|
<2%** |
Suhkrualkoholid (sorbitool ja ksülitool) |
<1 g |
† |
Naatrium |
40 mg |
2% |
C-vitamiin (naatriumaskorbaadina ja askorbiinhappena) |
500 mg |
556% |
Acerola pulber (Malpighia punicifolia) (puuvili) |
5 mg |
† |
Tsitruseliste bioflavonoidide kompleks |
5 mg |
† |
** Päevased võrdluskogused põhinevad 2000-kalorilisel dieedil. † Päevast võrdluskogust pole kehtestatud. |
Muud koostisosad
Orgaaniline roosuhkur, sorbitool, hüdroksüpropüültselluloos, ksülitool, naturaalne apelsinimahla pulber, steariinhape (taimne allikas), looduslikud lõhna- ja maitseained, orgaaniline stevia leheekstrakt (ensüümmodifitseeritud stevioolglükosiidid), magneesiumstearaat (taimne allikas) ja ränidioksiid.
Ei ole valmistatud nisust, gluteenist, sojast, piimast, munast, kalast, koorikloomadest, pähklitest ega seesamist. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Valmistatud ja kvaliteeti kontrollitud USA-s ülemaailmselt hangitud koostisosadest.
Hoiatused
Konsulteerige arstiga, kui olete rase/imetate last rinnaga, võtate ravimeid või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Sisaldab ksülitooli, mis on lemmikloomadele kahjulik.
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Sellel tootel võib esineda loomulikku värvimuutust.
Plahvatav apelsin!!
Antioksüdantide kaitse
Looduslikult magustatud
Loodusliku apelsinimahla maitse
C-vitamiini on vaja järgmiseks:
naha, igemete, kapillaaride, hammaste, luude arenguks ja talitluseks,
haavade normaalseks paranemiseks,
organismi vastupanuvõime suurendamiseks, kevadväsimuse ja stressi peletamiseks,
nitrosamiinide tekke vähendamiseks,
foolhappe folaatideks muutmiseks,
normaalseks ajutalitluseks,
steroidhormoonide sünteesi ja kolesteroolist sapphappe moodustumise mõjutamiseks ning vere kolesteroolitaseme tasakaalustamiseks,
mitteheemse (st taimsetest allikatest pärineva) raua imendumise suurendamiseks.
C-vitamiin lagundatakse temperatuuri, hapniku ja valguse toimel kergesti.
Seetõttu on oluline teada:
ärge hoidke ega leotage puu- ja köögivilju vees,
kasutage köögiviljade keeduvedelikku,
hoidke värskeid puuviljamahlu külmkapis lahtiselt mitte kauem kui 2-3 päeva.
Suitsetajatel on C-vitamiini vajadus suurem kui teistel (30 mg/päevas rohkem). Rasedad ja imetavad emad vajavad samuti suuremaid koguseid (10 mg/päevas rohkem). Vitamiinipuudus võib avalduda antioksüdantide võime vähenemise, väsimuse ja ärrituvusena. Pikaajaline C-vitamiini puudus võib põhjustada skorbuudi teket. Skorbuudi tunnused tekivad siis, kui plasmakontsentratsioon on alla 11 nmol/l või kogu keha tase on alla 300 mg. Skorbuut on äärmiselt haruldane seisund. Biosaadavus on vähemalt 80% annuste puhul 100 mg või vähem, 60–70% annuste puhul 200–500 mg ja alla 50% annuste puhul üle 1000 mg. Suured kogused võivad põhjustada kõhulahtisust ja muid seedetrakti häireid, samuti neerukivide teket tundlikel inimestel.
Parimad C-vitamiini allikad on puu- ja köögiviljad, marjad, mahl - kibuvits, astelpaju, paprika, mustad sõstrad, murakad, maasikad, tsitruselised, punased sõstrad, kapsas, brokkoli, porrulauk, naeris, till, vaarikad, tomatid, lillkapsas.