- Askorbiinhape
- Antioksüdantide kaitse
- Puhas pulber
- Farmaatsiaklass
- GMO-vaba
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- Koššer
- Vitamiinid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- GMP kvaliteet garanteeritud
C-vitamiin on vees lahustuv toitaine, mis on tuntud oma olulise rolli poolest immuunsüsteemis. C-vitamiin on vajalik kollageeni (sidekoe struktuurvalk) tootmiseks ja seetõttu on see oluline naha, luude ja liigeste tervise jaoks. C-vitamiini on vaja aminohapete ainevahetuseks ja paljude toitainete, näiteks foolhappe ja raua, omastamiseks. See on ka väga tõhus antioksüdant, mis kaitseb organismi rakke ja molekule vabade radikaalide ja reaktiivsete hapnikuühendite kahjustuste eest, mis tekivad normaalse ainevahetuse ja keskkonnastressorite käigus.
Peen askorbiinhape lahustub vedelikes kergemini kui tavaline kristalliline askorbiinhape. See toode on farmatseutilise kvaliteediga.
Soovituslik kasutus
Võta 1/4 tasandatud teelusikatäit päevas mahla või veega segatuna.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 1/4 tasandatud teelusikatäit (1,1 g) |
Portsjoneid pakendis: umbes 206 |
|
Kogus portsjoni kohta |
%Päevane väärtus |
C-vitamiin (askorbiinhape) |
1,1 g (1100 mg) |
1222% |
Muud koostisosad
Puudub
Ei ole valmistatud nisust, gluteenist, sojast, piimast, munast, kalast, koorikloomadest ega pähklitest. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Hoiatused
Ettevaatust: Ainult täiskasvanutele. Konsulteerige arstiga, kui olete rase/imetate last rinnaga, võtate ravimeid või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Seda toodet müüakse kaalu, mitte mahu järgi.
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Sellel tootel võib esineda loomulikku värvimuutust.
C-vitamiini on vaja:
-
- naha, igemete, kapillaaride, hammaste, luude arenguks ja talituseks,
- haavade normaalseks paranemiseks,
- organismi vastupanuvõime tõstmiseks, kevadväsimuse ja stressi peletamiseks,
- vähendamaks nitrosoamiinide teket,
- organismi tulnud foolhappe muutmiseks folaatideks,
- aju normaalseks funktsioneerimiseks,
- steroidhormoonide sünteesi mõjutamiseks ja sapphappe tekkimiseks kolesteroolist ning vere kolesteroolitaseme tasakaalustamiseks,
- mitteheemse (s.o taimsetest allikatest pärit) raua imendumise suurendamiseks.
C-vitamiin laguneb kergesti temperatuuri, hapniku ja valguse toimel.
Sellepärast on oluline teada:
- ärge säilitage või leotage puu- ja köögivilju vees,
- kasutage ära köögiviljade keeduvedelik,
- hoidke värsked puuviljamahlad külmikus, lahtiselt mitte kauem kui 2–3 päeva.
Suitsetajatel on võrreldes teistega suurem C-vitamiini vajadus (30 mg/päevas rohkem). Samuti vajavad suuremaid koguseid rasedad ja imetavad emad (10mg/päevas rohkem). Vitamiini puuduse seisund võib ilmneda vähenenud oksüdeerumisvastaste võimekuse, kurnatuse ja ärrituvusena. Pikaajalise C-vitamiini puudusel võib tekkida skorbuut. Skorbuudinähud tekivad, kui vereplasma tase on alla 11 nmol/L või organismi koguvarud alla 300 mg. Skorbuut on äärmiselt haruldane seisund. Biosaadavus on annuste puhul 100 mg või vähem vähemalt 80%, annuste puhul 200–500 mg 60–70% ja üle 1000 mg annuste puhul alla 50%. Suured kogused võivad põhjustada kõhulahtisust ja muid seedeelundkonna häireid ning vastuvõtlikel indiviididel ka neerukivide kõrgenenud moodustumist.