- Toetab luude tervist
- Kõrge biosaadavus kaltsium
- Täiustatud segatavus
- GMO-vaba
- Toidulisand
- Taimetoitlane/vegan
- Koššer
- Mineraalid
- Pereettevõttena alates 1968. aastast
- GMP kvaliteet garanteeritud
Kaltsiumtsitraat on optimaalne kaltsiumilisand, mis on valmistatud täpsete spetsifikatsioonide järgi. Meie kaltsium on parema lahustuvuse tagamiseks sidrunhappega komplekseeritud ja ei sisalda muid koostisosi.
Soovituslik kasutus
Võtke 1 1/2 tasast teelusikatäit päevas koos toiduga. Parima tulemuse saavutamiseks segage mahla hulka, näiteks tomati- või apelsinimahla.
Toidulisandi faktid |
Portsjoni suurus: 1 1/2 tasandatud teelusikatäit (umbes 3 g) |
Portsjoneid pakendis: umbes 76 |
|
Kogus portsjoni kohta |
%Päevane väärtus |
Kaltsium (elementaarne) (alates 3000 mg kaltsiumtsitraadist) |
600 mg |
46% |
Muud koostisosad
Puudub
Ei ole valmistatud nisust, gluteenist, sojast, piimast, munast, kalast, koorikloomadest, pähklitest ega seesamist. Toodetud GMP-rajatises, kus töödeldakse ka teisi neid allergeene sisaldavaid koostisosi.
Hoiatused
Ainult täiskasvanutele. Konsulteerige arstiga, kui olete rase/imetate last rinnaga, võtate ravimeid või teil on terviseprobleeme. Hoida lastele kättesaamatus kohas.
Seda toodet müüakse kaalu, mitte mahu järgi.
Ärge sööge pakendis olevat värskuspakendit.
Pärast avamist hoida jahedas ja kuivas kohas.
Kaltsium moodustab umbes 2% kehamassist ja 40% keha mineraalainete massist. 99% ehk umbes 1000–1500 g kaltisumi asub inimese luustikus lahustumatute kaltsiumisooladena. Ülejäänud hammastes, pehmetes kudedes ja rakuvälises vedelikus. Täiskasvanutel vahetub luudes aastas umbes 20% kaltsiumist.
Kaltsiumi on vaja:
- struktuursete funktsioonide täitmiseks, kuuludes organismi luukoe, hammaste ja teiste kudede koosseisu,
- kudede ainevahetuses kindlustades veresoonte seinte normaalse läbilaskvus,
- lihaste normaalse töö tagamiseks,
- vere hüübimisprotsessides,
- vererõhu ja vere kolesterooli taseme reguleerimiseks,
- neerude normaalseks funktsioneerimiseks,
- närviimpulsside edasikandumiseks.
Kaltsiumipuuduse levinud tunnused on:
- lihaste krambid,
- luude pehmumine (osteomolaatsia),
- osteoporoos ehk luukoe hõrenemine.
Kaltsiumi imendumist soodustab ennekõike D-vitamiin, aga oma roll on ka rasvadel, magneesiumil jt toitainetel. Kaltsiumi imendumist halvendavad oksalaadid, mida leidub näiteks spinatis ja oblikas, fütaadid, mida leidub teraviljatoodetes ning alkohol, kohv, keedusool ja suhkur.
Kaltsiumi liigtarbimisel võib juhtuda alljärgnev:
- Suured kaltsiumikogused võivad viia tasakaalust välja mineraalainete omavahelise soovitava suhte organismis.
- Kaltsiumi liigtarbimise või vale suhte puhul fosfori ja magneesiumiga ladestub kaltsium lihastes, südamelihases ja neerudes, võivad tekkida neerukivid.
- Kaltsiumi ja D-vitamiini väga suured doosid põhjustavad hüperkaltseemiat, mis võib tingida intensiivse luude, kudede ja organite, esmajoones neerude kaltsifikatsiooni.
- Kaltsiumi kestev liigsus häirib närvikoe ja lihaskoe funktsioneerimist, vere hüübimist, tsingi normaalset omastamist luukoe rakkude poolt.
- Meestel võib suureneda eesnäärmevähi risk tarbimisel üle 2000 mg/päevas.
Parimateks kaltsiumiallikateks on piim ja piimatooted, kala, tumerohelised taimeosad. Segatoidulised piimatooteid tarbivad inimesed saavad umbes 75% kaltsiumist piimatoodetest.